Ταινία - Τα δελφινάκια του Αμβρακικού


Τα δελφινάκια του Αμβρακικού

Ηλικίες: Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο
Αξίες: διαφορετικότητα, ενσυναίσθηση, φιλία, συμπερίληψη

Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
Ηθοποιοί: Αλέξανδρος Ρήγας, Ντίνα Ανδριοπούλου, Χρήστος Ζορμπάς
Μουσική: Χρήστος Λεοντής

Στοιχεία για την ταινία:

Τα δελφινάκια του Αμβρακικού είναι δραματική, ηθογραφική, αλλά και ρομαντική ελληνική ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο παιδικό μυθιστόρημα του Ντίνου Δημόπουλου.

Περίοδος του Μεσοπολέμου. Σε κάποιο παραθαλάσσιο χωριουδάκι, στον κόλπο του Αμβρακικού, δύο παιδιά, ο Πέτρος (οκτώ χρόνων) και η Ανθούλα (επτά) περνoύν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Με τον αυθορμητισμό και την αθωότητα της τρυφερής ηλικίας τους, ανακαλύπτουν σιγά σιγά το θαύμα του κόσμου που τα περιβάλλει. Ώσπου, στο πρόσωπο ενός άλλου παιδιού, απόβλητου από την κοινωνία (και τη ζωή) επειδή έχει φυματίωση, γνωρίζουν τη σκληρότητα των "μεγάλων" που δεν συγχωρούν εύκολα τη διαφορά ή την εξαίρεση, και αποφασίζουν να αντισταθούν.

Υπόθεση:

Σε μια παραθαλάσσια επαρχιακή κωμόπολη, το Κοχύλι, ο οκτάχρονος Πέτρος και η επτάχρονη Ανθούλα ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρο τους: τη φύση, τα ζώα, τα πουλιά, αλλά και τα πρώιμα ερωτικά σκιρτήματα. Μια μέρα συναντούν τον συνομήλικό τους Πάνο, που πάσχει από φυματίωση και οι δικοί του τον έχουν εγκαταλείψει στην τύχη του, σε μια απομονωμένη καλύβα. Του φέρονται με καλοσύνη και τρυφερότητα, και δεν πτοούνται μπροστά σε φοβίες και προκαταλήψεις. Η συμπεριφορά τους είναι ευεργετική για τον καινούργιο τους φίλο, ο οποίος παίρνει κουράγιο για ζωή. 


Παρακολουθήστε την ταινία εδώ:

Φύλλο Εργασίας - Δραστηριότητες εδώ

Σχόλια